Baletti meissä – Tenho balettituotannon kymmenen vuotisen taipaleen historiikkinäyttely 26.9 -9.10.2022 Kulttuuritalo Valveen kahvilassa

Baletti meissä – Tenho balettituotannon kymmenen vuotisen taipaleen historiikkinäyttely 26.9 -9.10.2022

Näyttelyssä nähdään balettituotantojen historiaa vuosilta 2012- 2022. Viiden kokoillan balettiesityksen lisäksi Tenhon balettitanssijat ovat esiintyneet lukuisissa paikallisissa ja alueellisissa tapahtumissa.

Kaikki tämä on kerätty nähtäväksi monipuoliseen historiikkiin,  jossa katsojat pääsevät tutustumaan oululaisen Balettituotanto Tenhon historian valokuviin, graafisiin materiaaleihin, lehdistö artikkeleihin, videomaateriaaleihin, sekä lavasteisiin ja puvustukseen.

Koettavana katsojille on myös pieniä otteita baleteista: ryhmä tanssii La 1.10 Kulttuuritalo Valveen kahvilassa klo 16.00

Tervetuloa kokemaan tanssin voimaa!

Vapaa pääsy

Kuva: Kati Korhonen

Mahla- baletti

Balettituotanto Tenhon uusin kantaesitys Mahla edustaa oululaisen balettikulttuurin elinvoimaa. Baletissa esiintyy yhteensä 12 taitavaa baletin aikuisharrastajaa ja tanssin ammattilaista.

”Vihreän sävy suorastaan herättää tilan, kun mahla alkaa virrata takanäyttämöllä korkeuksiin nousevien puiden runkoja pitkin.”

”Jouni Uosukaisella on intensiivinen ote Koivun hengen rooliin. Teoksen liikekieli sopii hänelle. Uosukaisen ja Eeva Pesosen pas de deux on täynnä kauniita linjoja.

Näyttävyyttä löytyy balettikuorostakin. On ilo seurata, miten koreografia tuntuu juuri oikein mitoitetulta ja tanssijoiden vahvuuksia korostavalta. Tähtihetkensä saa myös 17-vuotias Selina Puebla Ontero, jonka haastavat fouetté-piruetit ovat kerrassaan upeita.”

Elena Vuoksiola, Kaleva arvio 12.8.2022

Kuva: Petri Kekkonen

Balettitanssi kuuluu kaikille

Tenho tuotantotyhmän yhtenä tavoitteena on pyrkiä vaikuttamaan vallitsevaan baletin kauneusihanteeseen sekä yleisesti nykynaisen ja -miehen ulkonäkövaatimuksiin. Tanssijaporukassamme tanssivat tasavertaisesti rinta rinnan tanssijat ikään ja kokoon katsomatta. Kehopositiivisuus ja tanssijan omien vahvuuksien hyödyntäminen kehoa kunnioittaen ovat tärkeitä periaatteitamme. Mahlabaletin kantaesitys toteutuu elokuussa 2022.

Kuva: Petri Kekkonen

#mahlabaletti#tenhobalettituotanto#oamk_ouas#vokatariina#ink_photo_fi#oulunesittäväntaiteenkoululenninsiipi

Markkinointimateriaali

Yhteistyökumppanimme INK photography tukee produktiotamme omalla erikoisosaamisellaan.

Valokuvataiteilija ja graafikko Nina Karaush luo markkinointimateriaalia Tenho balettituotannon Mahla-balettiteosta varten. Olemme onnekkaita, että saamme taiteelliselle matkallemme mukaan eri alojen ammattilaisia. Mahla-baletin kantaesitys toteutuu elokuussa 2022.

https://ninakaraush.com/

Mahla

Mahla – baletin harjoitukset syksyn osalta päättyivät huikeissa tunnelmissa!  

Dramaturginen ja koreografinen kokonaisuus on nyt valmis. Tanssijat ja Tenho-työryhmä ovat tehneet loistavaa työtä intensiivisessä prosessissa. Keväällä jatkamme teoksen hiomisen merkeissä.  

Mahla-baletin kantaesitys on 12.8.2022 Kulttuuritalo Valveella.  

Teoksessa tanssivat Reetta Hellgren, Sandra Hänninen, Anna Kemppainen, Henni Kääriäinen, Anna-Sofia Kuusisto, Aki Lajunen, Vilma Luoma, Milja Maunu, Vivianna Mäkinen, Päivi Oja, Selina Ontero, Yanet Pelasoja, Eeva Pesonen, Senia Robbins ja Jouni Uosukainen

Haluamme kiittää seuraavia tahoja, jotka mahdollistavat teoksen toteutumiseen :

-Taiteen edistämiskeskusta apurahasta Alexandra Tigerin koreografisen ja dramaturgisen työn tukemiseksi. https://www.taike.fi/fi/

-Oulun esittävän taiteen koulu Lenninsiipeä harjoitustilojen sponsoroimisesta. www.lenninsiipi.fi

-Oulun seudun ammattikorkeakoulua sponsorituesta Mahla-teoksessa tanssiville OAMK:n opiskelijoille. https://www.oamk.fi/fi

– Valokuvaaja Nina Karaushia graafisesta työstä.  https://ninakaraush.com

-Verhoomo & ompelimo Katariinaa esitysasujen viimeistelystä. https://vokatariina.fi

Valokuvat: Petri Kekkonen. Valokuvissa tanssijat: Jouni Uosukainen, Reetta Hellgren, Yanet Pelasoja ja Aki Lajunen sekä teoksen koreografi Alexandra Tiger

Toivotamme kaikille rauhallista ja kaunista joulun aikaa! 

Mahla- teoksen puvustus

Mahla- teoksen taiteellinen ennakkosuunnittelu lähti viime viikolla käyntiin puvustuksen ja maskeerauksen osalta puvustaja Reetta Hellgrenin johdolla. Teoksen pääroolissa työnimellä ”koivun jumala” tanssii Jouni Sakari Uosukainen. Reetta kommentoi puvustusta ja luomisprosessia: ”Puvustuksessa huomioidaan aina teoksen koreografia ja dramaturgia sekä teema ja tyylilaji. Yhtenäisen visuaalisen ilmeen luomiseen vaaditaan yhteistyötä maskeeraustiimin Natalija Pohjasen ja Anna- Sofia Kuusiston sekä ohjaajan assistentin Eeva Pesosen kanssa. Mielestäni puvustuksen suunnittelussa ehdottomia herkkuja ovat aina erilaiset teoksen hahmot, kuten tällä kertaa Jounin tanssima päärooli ”koivun jumalana”. Se aiheutti suunnitteluporukassakin heti ideakuvia etsimistä ja ajatusten heittelyä ilmoille. Palaverin aikana ideoita tanssijoiden asuista ja maskeerauksesta jalostettiin eteenpäin, puhuttiin paljon teoksesta ja sen herättämistä mielikuvista sekä jaettiin tehtävät tuleville kuukausille. Olen innoissani tiimistä ja siitä millainen lopputulos lavalla tullaan näkemään elokuussa 2022 !”

Mahla -baletti

Mahla- on uusi balettiteos Tenho balettituotannolta. Kantaesitys 12.8.2022.

Työryhmä kokoontuu laatimaan produktion aikataulun. Balettituotantoryhmä perustettiin 2012 aloittamalla ryhmän ensimmäinen produktio Hirvenmetsästys-baletti, joten vuosi 2022 on Tenho balettituotannon juhlavuosi. Ja miten sitä paremmin voisi juhlia kuin tekemällä uuden balettiteoksen. Mahla huipentaa Tenho balettituotannon kymmenvuotista taipaletta. Tervetuloa työryhmän uudet ihanat jäsenet: maskeeraaja Natalia Pohjanen, valokuvaaja Petri Kekkonen ja luova kirjoittaja Risto Haapsamo.